NYT-NU-NOW
Vappumenu 57€
Lohitartar, saaristoleipää, mummonkurkut
*
Kermaista parsakeittoa, parsanuppuja
*
Vorschmack, Duchesse-perunaa ja smetanaa
*
Paahdettua punajuurta & halloumia
**********
Paistettua kotimaista vaaleaa kalaa, Hollandaise-kastiketta
*
Isokauriin noisetteja, röstiperunaa, ratatouillea ja punaviinikastiketta
*
Sieni-juustofrittata, tomaattisalsaa
************
Raparperi-mansikkapiirasta
*
Posset, kaurakeksi
*
Vaniljajäätelöä valinnaisella kastikkeella
*
Juustoa & hilloa
JOULUNAJAN ILTAMENU à 56,-
Kalalautanen:
Tyrnimarjamarinoitua lohta, rosmariinisiikaa ja parmesandressing,
lämminsavukirjolohta ja yrttijogurttia. Perunasalaattia
***
Paistettua vaaleaa suomalaista kalaa, keitettyjä perunoita ja kasviksia, hummerikastiketta
tai
Karitsan sisäfileetä, parmesanperunoita ja haudutettua punakaalia, portviinikastiketta
***
Sambuca -päärynää, Sabayon -kastiketta ja paahdettuja manteleita.
Alkuun: Kuplivaa Crèmant de Loire Tradition Brut 10,20 / 60,-
Valkoviini: Chablis ”Le Classique” 2022 70,-
Punaviini: Cuvee Noir, Château Carsin 2016 70,-
JOULUN LOUNASMENU à 45,-
Kalalautanen:
Tyrnimarjamarinoitua lohta, rosmariinisiikaa ja parmesandressing,
lämminsavukirjolohta ja yrttijogurttia. Perunasalaattia
***
Canard confit, vihreitä papuja, haudutettua punakaalia
ja kermakastiketta ankkaliemestä
***
Riz à la Malta, kirsikkahilloa
Alkuun: Punaviiniglögiä, manteleita & rusinoita 9,50
Valkoviini: Knipser Johannishof Riesling Trocken 2021 60,-
Punaviini: Markgräferland Spätburgunder 2019 60,-
ISÄNPÄIVÄN LOUNAS
12.11.2023 klo 12-17
56 €
Vitello Tonnato
Vitello Tonnato
tai / eller
Kermaista Suppilovahverokeittoa
Krämig trattkantarellsoppa
tai / eller
Blini, siianmäti, smetanaa ja punasipulia
Blini, sikrom, smetana och rödlök
***
Päivän kalaa, keitettyjä perunoita ja kasviksia- Limoncello-kastiketta.
Dagens fisk, varm småpotatis och grönsaker och Limoncellosås
tai / eller
Härännoisetit, parmesanperunaa ja kasviksia. Tummaa punaviinikastiketta
Ox-noisetter, parmesanpotatis och grönsaker, mörk rödvinsås
tai / eller
Feta-frittata ja kasviksia. Tomaattikastiketta
Feta-frittata och grönsaker. Tomatsås
***
Omena-charlotte russe
Äppel-charlotte russe
tai / eller
Tyrni posset, kaurakeksi
Havtorn posset, havre cookie
tai / eller
Suklaa-mantelitrifle, valkosuklaamoussea ja mansikkakastiketta
Choklad-mandel trifle, vitchokladmousse och jorgubbssås
MENU:
Sieni bruschetta
tai
Toast Skagen
tai
Vitello Tonnato
***
Sieni- savoijinkaalikääryle, muussia ja puolukkaa
tai
Paistettua päivän kotimaista vaaleaa kalaa, hummerikastike, keitettyjä pikkuperunoita ja kasviksia
tai
Karitsan sisäfileetä, hasselbackan perunaa, ruusukaalipaistosta ja portviinikastiketta
***
Mantelisuklaa trifle, valkosuklaamoussea
tai
Mansikka pavlova
tai
Omenapiirasta, vaniljakastiketta
TERVETULOA! VÄLKOMMEN!
MENU
52
Kampasimpukkaa, parmesankastiketta 16
Smörstekta kammusslor, parmesandressing
Fried Scallops, Parmesan
***
Heinäsorsan rintaa, Calvados-kastiketta 35
Gräsandsbröst, Calvados-sås
Breast of Mallard, Calvados sauce
***
Veriappelsiiniposset, pitsikeksi 15
Blodappesinposset, späts-kex
Bloodorange posset, lace cookie
JOULUMENU:
Kalalautanen:
Sillikaviaaria, rosmariiniparfymoitua siikaa ja parmesania, lohicevicheä, pikkelöityä fenkolia.
Keitettyjä pikkuperunoita.
*******
Heinäsorsaa, vihreitä papuja, haudutettua punakaalia, röstiperunaa ja kermakastiketta
TAI
Maa-artisokkapaistos, paahdettuja juureksia ja pistou
*******
Riz à la Malta, kirsikkacompote
Mikä kevät meillä Messeniuksessa on ollutkaan! Tapahtumia ja tilaisuuksia, viikonloput täyteen varattuina, vapun ja äitienpäivän molemmat kattaukset myöskin loppuun varatut ja vielä YO-juhlien cateringit tähän päälle. Onneksi meillä on ollut kaksi reipasta ja ahkeraa nuorta apunamme - keittiössä Perhon harjoittelija Meiko ja salissa kesätyöntekijä Iris. Anu Anita on myös pitänyt huolta, että viimeisetkin leivänmurut tulee siivottua lattialta.
Olemme kaikki kesälomamme ansainneet. Lähdemme kesälaitumelle 23.6 ja palaamme taas takaisin 2.8 , kun elokuun illat tummenevat.
Kuvassa nostamme maljan teille ihanille asiakkaillemme henkilökunnan juhlissamme. Vietimme Backbyn Kartanossa mukavan rentouttavan viikonlopun hyvän ruoan ja juoman sekä hierontojen ja muiden hoitojen parissa.
Hyvää kesää!
Suomalaistaustainen investointipankkiiri ja viininviljelijä Kevin Jussila saapuu Messeniukseen esittelemään Kalifornian Paso Roblesissa sijaitsevan Kukkula -viinitilansa viinejä. Näillä arvokkailla viineillä on hauskoja , Kevin Jussilan juuria kunnioittavia suomalaisia nimiä, kuten Aatto, Vaalea ja Sisu. Viinit ovat saaneet yli 90 pisteen noteearauksia viiniarvosteluissa ja Aatto on valittu vuonna 2020 Vuoden Viiniksi.
Messenius järjestää yhdessä Kevin Jussilan kanssa Winemaker´s Dinnerin . Nina Kaukonen on suunnitellut iltaan viiden ruokalajin menun Kalifornian , mutta samalla myös Messeniuksen hengessä ja Kevin Jussila itse on kertomassa Kukkula-viineistään ja tarinoita viinitilan pidosta. Asiakkaillamme on samalla mahdollisuus päästä maistelemaan hyvin kohtuulliseen hintaan näitä arvokkaita, Alkossa yli 60 euroa maksavia viinejä.
Illan hinta 88,- / hlö sisältäen menun ja 36 cl viiniä.
Mango Toast Skagen, kurkkusalsa
***
Paistettua ahventa, voiherneitä, parmesan dressing
***
Californian Rydberg - häränsisäfilettä, parsaa, romanescoa, porkkanaa & sipulia. Wasabikermaa ja uppomuna
***
Juustoa ja hilloa
***
Raparperivispipuuro
TERVETULOA! WELCOME!